Jak uvařit diplomovou práci (recept)

...aneb jak připravit:


Guláš z moz(eč)ku 

(2 porce pro vedoucího a oponenta + malá, ale zato výživná ochutnávka pro komisi)

Suroviny:

  • cca 1,3 – 1,4 kg vlastního moz(eč)ku („více“ v tomto případě nemusí znamenat „více“ – druhý nejlepší kuchař světa Albert Einstein (v těsném závěsu za Jamiem Oliverem) slavil s touto základní surovinou značný úspěch, přestože množství, kterým velikán disponoval, bylo 1,2 kg)
  • moře času
  •  3 čajové lžičky entusiasmu
  •  3 – 10 000 šálků kávy


Poznámka pro vegetariány:
Vlastní moze(če)k nedoporučujeme nahrazovat houbami (jakéhokoliv druhu). Můžete vyzkoušet mozeček květákový, ale v tomto případě není garantován Váš úspěch.

zdroj obrázku


Postup:
Hoďte se do klidu. Nemusíte začít s vařením hned. Přece máte čas, koneckonců moře času je moře času. Snažte se šetřit entusiasmem. Když se za nějaký čas strávníci začnou tvářit vyhládle a ptát se po první dávce, pusťte se do lehkého zahřívání mozečku. Podlijte mozeček první lžičkou entusiasmu (ano, entusiasmus je tekutý). Podle chuti můžeme přidat trochu kávy.


Pokračujeme v tomhle tempu, dokud všichni (Vás nevyjímaje) nezačnou šilhat hladem. 


Tak, teď přišel Váš čas, kdy předvedete svým strávníkům, s jakým to mástršéfem mají tu čest! Zapněte vařič na maximum. Až bude mozeček nad bodem varu, přidejte zbytek entusiasmu. V tuto chvíli už Vám pravděpodobně dochází moře času… Pokud se mozeček začne připalovat, podlijeme ho tolika šálky kávy, kolik vydrží. Nedovolte však, aby začal sublimovat.

Pokud si strávníci stěžují, že Váš guláš chutná příliš nemastně neslaně, můžete jej těsně před podáváním trošku přikořenit dle jejich chuti, ale raději to nepřežeňte. Je to přece Váš guláš a pokud jste si jistí jeho chutí, tak ji zas tolik nepřizpůsobujte. Mějte na paměti, že způsob servírování je mnohdy víc než polovina úspěchu!


Podávejte s lehkými přílohami, nejlépe s chladnou hlavou.

Přejeme hodně úspěchu s vařením i servírováním!





Komentáře

  1. Článek opravdu pobavil mě i mamku. Děkuju za pěkné počteníčko :D
    Miška

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle je bozi. :D Uplne to vidim. I kdyz ani tak ne u sebe, jako u druhych. Ja kuchtim spis minutky. ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

"S pozdravem" - s čárkou, nebo bez?

Typ vs. tip - kdy použít které?

Nejodpornější slova používaná v současné češtině